John I

The making...

Thomas begyndte renoveringen af en John Deere 4440 (John I) i 2002 til klassen 5700 kg standard. Traktoren blev malet og shinet op udvendigt. Motormæssigt blev den skruet op i pumpen, så den ydede 297 hk på tappen. Det holdt turboladeren ikke til, og der måtte bygges en større på. Traktoren blev dette år amtsmester ved Landboungdom i Århus Amt.

I årene efter frem til 2006 kørte John I i 5700 kg standard, hvor den sluttede sæsonen af med at blive danmarksmester ved Landboungdom. Det sidste år som standardtraktor var i sæson 2007, hvor højgearsakslen i gearkassen blev vredet over, så forbindelsen mellem motor og hjul forsvandt sammen med titlen som danmarksmester.

I 2008 blev traktoren bygget om til Landboungdoms farmklasse indenfor samme vægtgrænse. Her kvitterede John I med endnu en danmarksmestertitel ved sæsonens slutning.

Traktorens sidste "leveår" var i 2009, hvor der blev eksperimenteret med store turboladere med større eller mindre held, og da vi endelig havde fundet frem til den rigtige størrelse turbo, havererede den til himmels ved dansmarksmesterskabet i Hjallerup 2009.

Herefter blev traktoren skilt totalt ad og solgt i stumper til teams rundt om i Danmark og Norge. 

En fantastisk støtte gennem alle årene har været Flemming Rasmussen og Askildrup Maskincenter.

Ørum, 2008 (Foto: Steen-Media/Ole Steen Hansen).
Ørum, 2008 (Foto: Steen-Media/Ole Steen Hansen).
Tirstrup, 2008 (Foto: Steen-Media/Ole Steen Hansen).