John II

The making...

Karina købte John II i vinteren 2007. Renoveringen af den gamle landbrugstraktor gik i gang for at blive klar til at prøvekøre i 5700 kg standard i sommeren 2007. Traktoren blev adskilt og alt overflødig vægt blev fjernet. Den hydrauliske 4 wd aksel blev fjernet og blev erstattet af en 2 wd aksel. En vildere brændstofpumpe og en større turbolader blev monteret, og John II kørte enkelte stævner den sommer.

I vinteren 2008 blev traktoren malet fra førerhuset og fremefter. Motoren blev adskilt og renoveret. Der blev monteret bedre topstykke og vandintercooler samt en HX60 turbo, som samme år sprang til lokalmesterskab i Tjele. Traktoren blev nr. 2 til Landboungdoms DM i 2008.

Til sæson 2009 blev knastakslen optimeret og resten af traktoren blev malet. Desværre blev det ikke til en kvalifikation til DM, da højgearsakslen blev vredet over, så forbindelsen mellem motor og hjul forsvandt ved landsdelsmesterskabet i Nibe.

Efter John I blev hugget op, arvede John II enkelte komponenter, som blev monteret til sæson 2010. Her blev det igen til en 2. plads ved Landboungdoms DM i Faxe.

Traktoren blev sat til salg og kørte kun to lokale stævner i 2011. Ved det ene af stævnerne kørte Karinas far traktoren efter lang tids venten. ;) I efteråret blev John II solgt til tre gutter fra Fyn, som idag kører videre i 5700 kg standardklassen.

Ørum, 2008 (Foto: Ole Hornsyld).
Ørum, 2008 (Foto: Steen-Media/Ole Steen Hansen)
Faxe, 2010.